25 ampère glaszekeringen

Ben je op zoek naar een vervangende glaszekering 25 ampère, dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij leveren hoogvermogenszekeringen met diverse nominale stroomwaardes. Een gesmolten glaszekering 25 ampère is eenvoudig zelf te vervangen door een nieuw exemplaar. De glaszekering 25 ampère wordt geleverd in een voordelige verpakking van tien stuks. Met deze verpakking heb je altijd genoeg reserve glaszekeringen 25 ampère op voorraad. Bestel je voor 22:00 uur, dan heb je je bestelling morgen al in huis. Om verzendkosten te besparen kun je glaszekeringen van verschillende waardes bestellen.

Hoe werkt een glaszekering 25 ampère?

Een glaszekering 25 ampère is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Het hart van de zekering is het metalen bandje, ook wel smeltdraad genoemd. Dit draadje loopt door een glazen buisje van de ene naar de andere kant en is elektrisch verbonden met de twee metalen kapjes die de uiteinden van het glazenbuisje afsluiten. De kapjes zorgen er ook voor dat er geen stof of vuil in de zekering komt die de goede werking van de smeltdraad zouden kunnen verstoren. De smeltdraad van de glaszekering 25 ampère is gemaakt van een metaal met laag smeltpunt. De elektrische weerstand van de smeltdraad is precies bekend. De stroom die door de glaszekering 25 ampère loopt, wekt in de weerstand van de smeltdraad warmte op. Hierdoor loopt de temperatuur van de smeltdraad op. Hoe meer stroom er door de glaszekering 25 ampère loopt, hoe hoger de temperatuur van de smeltdraad. Wordt de stroom door de zekering hoger dan de nominaal aangeven waarde van de zekering, dan loopt de temperatuur van de smeltdraad op tot boven het smeltpunt van metaal waarvan de smeltdraad gemaakt is. Het metaal zal doorzakken en het draadje zal breken. Hierdoor wordt de stroomkring onderbroken.

Glaszekering 25 ampère verwijderen

Op het moment dat een apparaat stopt met werken, weet je meestal niet waarom het apparaat is gestopt. Daarom is het altijd een goed idee om eerst te controleren of een apparaat door een glaszekering 25 ampère beveiligd wordt. Je kunt hiervoor in de gebruiksaanwijzing van het apparaat kijken. Je kunt ook op internet naar het apparaattype googelen om te zien of het apparaat van een zekering is voorzien. Is dat het geval, dan wordt het tijd om de zekering uit het apparaat te halen. Een zekering zit in een zekeringhouder zodat je deze eenvoudig kunt verwijderen. De zekeringhouder zit meestal aan de achterkant van een apparaat en is te herkennen aan een dopje dat je los kunt schroeven of aan een klepje dat je open kunt wippen. Bij apparaten die op 12 of 24 Volt werken zoals spullen in een auto, boot of ander voertuig worden ook inline of zwevende zekeringhouders gebruikt. Deze zekeringhouder herken je aan een verdikking in een voedingsdraad van het apparaat. Klap of draai de zekeringhouder open om de glaszekering 25 ampère uit de houder te verwijderen. Wees voorzichtig zodat de zekering niet beschadigd wordt. Bewaar de zekering want er staan waardes op die je nodig hebt om de juiste replacement glaszekering 25 ampère te bestellen. Alleen met zekeringen van dezelfde waarde is je apparatuur weer beveiligd.

Is de glaszekering 25 ampère gesmolten

Het is belangrijk te weten of de zekering die je uit een apparaat verwijdert ook daadwerkelijk is gesmolten. Daarom kun je een eenvoudige test doen die aantoont of de zekering gesmolten is of nog goed functioneert. De eerste test is de optische test. Dit is een snelle test die gemakkelijk aan kan tonen of een glaszekering 25 ampère gesmolten is. Hou de zekering in je hand tussen duim en wijsvinger en hou de glaszekering 25 ampère voor een lamp of voor een raam waar daglicht door valt. Kijk door het glazen buisje naar het licht. Als het goed is zie je het metalen bandje van links naar rechts door het glazen buisje lopen. Check nu of het draadje nog uit één stuk bestaat of dat je twee delen ziet. Zie je twee delen of zie je dat het metalen draadje beschadigd is, dan is de glaszekering 25 ampère aan vervanging toe. Ben je niet zeker van je zaak, dan kun je een tweede test doen. Voor deze test heb je een eenvoudig meetinstrument nodig, de multimeter. Multimeters worden in veel soorten en types verkocht. Voor deze test is elke goedkope meter voldoende. Check via de weerstandsrand of de glaszekering 25 ampère nog geleidt. Zo ja, dan is de zekering nog in orde.

Kies de juiste vervanger

Ga je een nieuwe glaszekering 25 ampère bestellen dan is het belangrijk dat je een exemplaar met de juiste specificaties bestelt. Alleen een glaszekering 25 ampère met de juiste specificaties zorgt voor een goede beveiliging van je apparaat. Zet je een zekering met een andere waarde in je apparaat dan zal het apparaat wel werken, maar is niet goed beveiligd. Het is dus echt belangrijk dat je op de juiste waarde let. De belangrijkste waarde van een glaszekering is de nominale stroomwaarde. Dit is de maximale stroom waarbij de smeltdraad in de zekering nog net niet smelt. De tweede belangrijke waarde is de maat van de zekering. Het is daartoe voldoende om de lengte van de glaszekering 25 ampère op te meten, om de juiste zekering te kunnen bestellen. De derde belangrijke waarde is de afschakeltijd van de zekering. De afschakeltijd bepaalt hoe snel de smeltdraad in de zekering bij overbelasting smelt. De afschakeltijd wordt niet met een cijfer maar met een letter aangegeven. De letter wordt op een zekering in een cirkeltje afgebeeld, zodat deze gemakkelijk te herkennen is. F (fast) staat voor een snelle afschakeltijd, T (timed) staat voor een langzame afschakeltijd.

Vragen en advies

Bij Glaszekering.nl hebben we een breed assortiment aan zekeringen. Ze zijn verpakt in setjes van 10, zodat je altijd enkele achter de hand hebt. Weet je niet zeker welke zekering je nodig hebt, heb je vragen over een glaszekering 25 ampère, heb je vragen over welke van onze zekeringen te kiezen of wens je een meer technische vraag over een glaszekering 25 ampère te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier. Schroom niet, wij helpen je graag.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links