2 ampère glaszekeringen

Ben je op zoek naar een glaszekering 2 ampère omdat de zekering in je apparaat defect is? Dan ben je aan het goede adres. Wij verkopen verschillende types glaszekeringen 2 ampère. Een kapotte zekering is zelf eenvoudig te vervangen door een nieuw exemplaar. Smelt de nieuwe zekering meteen weer? Kijk dan of het apparaat verkeerd aangesloten is. Neem alle externe aansluitingen los en probeer het opnieuw. Wij verkopen zekeringen in een verpakking van tien. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je meteen weer nieuwe zekeringen moet bestellen. Glaszekeringen 2 ampère zijn per tien stuks nog steeds voordelig. Vandaag besteld, morgen in huis!

Verwijderen van een glaszekering 2 ampère

Glaszekeringen 2 ampère worden gebruikt voor het beveiligen van de meest uiteenlopende apparaten. Deze goedkope en slimme component zorgt ervoor dat een apparaat beschermd is tegen overbelasting en interne fouten. Glaszekeringen zorgen voor een jaarlijkse besparing op reparatiekosten van vele miljoenen euro’s. Houdt een apparaat op met werken, kijk dan altijd eerst of het een glaszekering bevat. Kijk of je een zekeringhouder achterop het apparaat kunt vinden. Kijk in de gebruiksaanwijzing of zoek op internet naar het merk en type apparaat en kijk of je apparaat een glaszekering bevat. Heb je de zekeringhouder gevonden, dan is de volgende stap de zekering uit de houder verwijderen. Zorg ervoor dat je veilig werkt. Dus eerst stekker uit het stopcontact en batterijen of accu uit het apparaat halen. Dit voorkomt gevaarlijke situaties. Afhankelijk van het soort zekeringhouder moet je deze opdraaien, openklappen of met een schroevendraaier openschuiven. Verwijder de glaszekering 2 ampère maar gooi deze niet meteen weg. Er staat belangrijke informatie op, die je nodig hebt voor het bestellen van de juiste vervangende glaszekering 2 ampère. Het is ook mogelijk dat er een andere oorzaak is, waardoor je apparaat niet werkt. Het is dus handig om te testen of je glaszekering ook daadwerkelijk defect is.

Hoe test je een glaszekering 2 ampère

Het testen van een glaszekering 2 ampère is eenvoudig en kan door iedereen gedaan worden. Er zijn twee methodes om te testen of een glaszekering 2 ampère kapot is en vervangen moet worden. De eerste methode is de optische methode. Deze methode werkt bij elke glaszekering 2 ampère waarbij het glazen buisje niet gevuld is met kwartszand. Houd de zekering tegen het licht en kijk of je het smeltdraadje kunt zien zitten. Als het smeltdraadje niet zichtbaar is of als het uit twee delen bestaat, dan is de zekering aan vervanging toe. Deze methode werkt niet bij zekeringen met een heel dun draadje, zekeringen die met kwartszand gevuld zijn of zekeringen waarbij het buisje van de zekering uit keramisch materiaal bestaat. De tweede methode om een glaszekering 2 ampère te testen is met een digitale of analoge multimeter. Je kunt hier elke eenvoudige multimeter voor gebruiken. Leg de zekering op een niet geleidend oppervlak, bijvoorbeeld een houten of kunststof tafelblad. Druk de metalen uiteinden van de meetpennen voorzichtig, ieder op een van de metalen kapjes van de glaszekering. Geeft de meter een lage weerstand aan, dan is de zekering nog intact. Geeft de meter een hoge weerstand aan dan is de zekering gesmolten en is deze aan vervanging toe.

Het bestellen van de juiste vervanger

Glaszekeringen 2 ampère bestaan er in vele verschillende uitvoeringen met verschillende eigenschappen. Om de juiste vervangende zekering te bestellen, heb je een aantal gegevens nodig. De eerste belangrijke waarde die je nodig hebt, is de nominale stroomwaarde van de zekering. Dit is de stroom waarbij een glaszekering nog net niet smelt. Wordt de stroom door een zekering groter dan de nominale stroom, dan zal het smeltdraadje na een tijd smelten. De nominale stroom wordt aangeven in ampère of in milliampère. 1.000 milliampère is gelijk aan 1 ampère. Je kunt dus eenvoudig de komma drie plaatsen verzetten. Ampère wordt aangegeven met de hoofdletter A en milliampère met de letters mA. De volgende belangrijke waarde is de afmeting van de glaszekering 2 ampère. Je moet natuurlijk hetzelfde formaat bestellen, anders gaat de nieuwe zekering niet in de zekeringhouder passen. Glaszekeringen 2 ampère worden geleverd in vier verschillende formaten. 5 x 15 millimeter, 5 x 20 millimeter, 6,3 x 32 millimeter en 10 x 38 millimeter. Omdat elke lengtemaat één bijbehorende diameter heeft, voldoet het om de zekeringlengte te weten. Meet de lengte op met liniaal of rolmaat.

De afschakeltijd van een glaszekering 2 ampère

Een andere eigenschap van een glaszekering 2 ampère is de afschakeltijd. Deze waarde geeft aan hoe snel de zekering smelt als de nominale stroom overschreden wordt. Glaszekeringen 2 ampère worden geleverd in drie verschillende soorten afschakeltijden. Normaal, traag en snel. De normale zekering schakelt in één seconde uit als de stroom twee maal de nominale stroom is. De trage zekering schakelt in tien seconden uit, als de stroom twee maal de nominale stroom is. De snelle zekering schakelt in een tiende seconde uit, als de stroom twee maal de nominale stroom is. De afschakeltijd wordt op de zekering aangegeven met een letter die vaak in een cirkeltje staat, zodat deze goed te herkennen is. De normale zekering heeft de letter M. Dit staat voor het Engelse Medium. Bij een standaard zekering wordt de letter vaak weggelaten. Vind je geen letter op je zekering, dan heb je met een normale zekering te maken. Een trage zekering heeft de letter T. Dit staat voor het Engelse Timed. Deze zekeringen worden vaak gebruikt in een voedingscircuit. Een snelle glaszekering 2 ampère heeft de letter F. Dit staat voor het Engelse Fast. Deze zekeringen worden gebruikt ter bescherming van gevoelige elektronica.

Vragen en advies

Weet je niet zeker welke glaszekering 2 ampère je nodig hebt, heb je vragen over een glaszekering 2 ampère, heb je vragen over welke van onze zekeringen te kiezen of wens je een meer technische vraag over een glaszekering 2 ampère te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links