0,315 ampère glaszekeringen

Een glaszekering 0,315 ampère wordt gebruikt voor het beveiligen van allerhande apparaten. Een dergelijke zekering voorkomt dat er door overbelasting, door verkeerd aansluiten of door een interne fout schade aan een apparaat ontstaat. Hierdoor worden dure reparaties aan een apparaat voorkomen. In de situatie dat er een overbelasting van het apparaat optreedt, trekt het apparaat meer dan normaal stroom door de voedingsleiding. Zodra de stroom boven de nominale waarde van de glaszekering komt, wordt het smeltdraadje in de glaszekering zo heet, dat het smelt. De stroomvoorziening naar het apparaat wordt dan onderbroken.

Glaszekering 0,315 ampère vervangen

Glaszekeringen worden door een fabrikant in een apparaat ingebouwd, maar het is ook mogelijk met een inline of zwevende zekeringhouder zelf een glaszekering 0,315 ampère in een voedingsdraad van een apparaat op te nemen. Een glaszekering 0,315 ampère is voor eenmalig gebruik en dient als deze is gesmolten vervangen te worden door een nieuw exemplaar. Gelukkig zijn glaszekeringen goedkope componenten die eenvoudig te vervangen zijn. Omdat een glaszekering 0,315 ampère goedkoop is, leveren we glaszekeringen in verpakkingen van tien stuks. Handig, dan heb je altijd enkele exemplaren in voorraad. Het is een goed idee om, voordat je een glaszekering 0,315 ampère vervangt, na te gaan waardoor het apparaat overbelast is geraakt en ervoor te zorgen dat deze overbelasting wordt opgeheven. Een glaszekering 0,315 ampère is eenvoudig te vervangen voor een nieuwe exemplaar. Het is belangrijk om op je eigen veiligheid te letten. Er kan namelijk netspanning op de glaszekering 0,315 ampère staan. Haal daarom altijd de stekker van het apparaat uit het stopcontact. Werkt een apparaat op batterijen dan is het een goede gewoonte om ook de batterijen te verwijderen. Bij het vervangen van een glaszekering 0,315 ampère is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de zekering vervangen wordt door een exemplaar met dezelfde eigenschappen.

Glaszekering 0,315 ampère eigenschappen

De belangrijkste eigenschap is de nominale stroom van de glaszekering. Deze staat op de zekering aangegeven in ampère of milliampère. Een zekering van 0,315 A (ampère) is gelijk aan een zekering van 315 mA (milliampère). De vervangende zekering moet dezelfde nominale waarde hebben als de originele zekering. Vaak staat bij de zekeringhouder of in de gebruiksaanwijzing aangeven wat de nominale stroomwaarde van de zekering is. Gebruik je een zekering met een kleinere nominale stroom, dan kan de zekering smelten terwijl er niets met het apparaat aan de hand is. Gebruik je een zekering met een hogere nominale waarde, dan heb je kans dat bij overbelasting de zekering niet smelt maar het apparaat beschadigd raakt. Zekeringen worden geleverd met verschillende afschakeltijden. Het is belangrijk om een vervangende zekering te nemen met dezelfde afschakeltijd als de originele zekering. Neem je een andere afschakeltijd, bijvoorbeeld een te snelle afschakeltijd, dan kan dit tot vroegtijdig smelten van de zekering leiden. Neem je een te trage afschakeltijd, dan kan het apparaat beschadigd raken voordat de zekering smelt. De afschakeltijd wordt aangegeven met een letter. Deze letters worden vaak in een cirkeltje weergeven, zodat ze gemakkelijk herkenbaar zijn.

Glaszekering 0,315 ampère afschakeltijden

De meest gebruikte glaszekering 0,315 ampère heeft de aanduiding M van het Engelse “medium” Deze letter wordt ook vaak weggelaten. Vind je geen letter op de te vervangen glaszekering, dan heb je met een normale of medium afschakeltijd te maken. Ook zijn er snelle zekeringen. Er zijn twee soorten snelle zekeringen: snel en super snel. Snel wordt aangeduid met de letters F van het Engelse “Fast”. Supersnel wordt aangeduid met een dubbele letter F dus FF. Als in een normale glaszekering 0,315 ampère een stroom optreedt die twee keer zo groot is als de nominale stroom van de zekering, dan schakelt de zekering het circuit in 1 seconde uit. Een snelle zekering (F) doet dat in 0,1 seconde. een super snelle zekering doet dat nog een factor tien sneller. Trage zekeringen. Er zijn twee soorten trage zekeringen. Traag en super traag. Traag wordt aangeduid met de letter T van het Engelse “timed”. Super traag wordt aangeduid met een dubbele letter T dus TT. Een trage zekering schakelt tien keer zo langzaam af als een normale zekering. Een normale zekering schakelt stroom die twee maal zo groot is, af in èèn seconde. Een trage zekering doet in dit tien seconden. Een supertrage zekering in honderd seconden.

Glaszekering 0,315 ampère, maten en gebruik

Glaszekeringen 0,315 ampère worden geleverd in twee standaard maten. Let dus goed op wat de maat is van de zekering die je wilt vervangen. Je kunt het beste de lengte opmeten met een rolmaat of liniaal. De standaard maat is 20 millimeter lang, wat gelijk is aan twee centimeter. De grote maat is 32 millimeter lang wat gelijk is aan 3,2 centimeter. Een defecte glaszekering 0,315 ampère is meestal goed te herkennen aan het gesmolten draadje. Ben je niet zeker of de glaszekering wel of niet gesmolten is, gebruik dan een multimeter. Zet de multimeter op een laag weerstandsbereik of op de geleidingsstand. Een glaszekering 0,315 ampère die goed functioneert heeft een lage weerstand, een glaszekering 0,315 ampère die gesmolten is heeft een hoge weerstand. Snelle zekeringen worden gebruikt om elektronische schakelingen te beschermen die gevoelig zijn voor stroompieken. Hier geldt vaak hoe sneller de stroom bij overbelasting wordt afgeschakeld hoe beter. Trage zekeringen worden gebruikt in apparaten die een inschakelpiek hebben bij het aanzetten van het apparaat. De trage zekering kan de inschakelpiek goed verdragen en zal niet smelten. Bij een langdurige overbelasting zal de glaszekering 0,315 ampère natuurlijk wel smelten en wordt het apparaat tegen beschadiging beschermd.

Vragen en advies

Bij Glaszekering.nl hebben we een breed assortiment aan zekeringen. Ze zijn verpakt in setjes van 10, zodat je altijd enkele achter de hand hebt. Weet je niet zeker welke zekering je nodig hebt, heb je vragen over een glaszekering 0,315 ampère, heb je vragen over welke van onze zekeringen te kiezen of wens je een meer technische vraag over een glaszekering 0,315 ampère te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier. Schroom niet, wij helpen je graag.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links